Neurolinjen

Höstsol

Kategori: Allmänt

 
"Lilla" Sonja står här vid vattnet och ser på höstsolen, som man då äntligen kunde se igen eftersom det hade varit relativt molnigt innan.
Det var under helgen som vi hade startat på fredagen genom att se filmen Monica Z på bio och senare på lördagen varit och bastat. När vi senare stod där vid vattnet för att njuta av solen så hörde vi även några andra unga vuxna som satt vid en annan plats vid vattnet och pratade ganska högt.
Vi har förstås även ätit surströmming 1 gång under helgen.
 
/ Neuroeleven Sonja

Cykeldag

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan så var de 2 neuroklasserna ute på en cykeldag.
Vi cyklade då tillsammans till Västra Kajen och där åt vi då senare fika och lunch.
Några av oss cyklade dit på Side By Side cyklar och jag cyklade dit på en sådan tillsamans med en som heter Robin. När vi senare skulle cykla tillbaka efter maten så cyklade jag först själv på Side By Side cykel men fick senare cykla resten av biten på Veras cykel tillbaka till skolan. När vi var där vid Västra Kajen så tittade även flera av oss på och i bastuflotten som finns där.
 
/ Sonja - neuroelev
 
 
 

Sommaren 2013

Kategori: Allmänt

Det har varit ett härligt sommarlov, med bra väder , jag har ätit frukost på min altan nästan varje morgon, och plockat jordgubbar, smultron, tomater och sallad ur min egen odling. Jag har umgåtts mycket med mina nära och kära. Min dotter och hennes man har byggt en altan med nerbyggd badtunna där jag har legat och njutit i kvällsolen. Min yngste son fyllde 15 år (våran sista fjortis) så jag ordnade ett kalas åt honom, vi grillade hamburgare i skogen till lunch, och åt surströmming och tårta till middag (det är den godaste mat han vet). Jag har fyllt 50 år i juni, då hyrde jag, mina barn och barnbarn en strandvilla i byskehavsbad. Det var ett härligt hus som låg på stranden, så när man gick ut på altan så satt man på stranden. Där bodde vi i en vecka över midsommar.
Jag har även varit med min bror och svägerska, och varit till min systers sommarstuga i Blacke,den ligger vid havet. Min yngste son har börjat köra folkrace, så nu får man vara orolig då han kör men det är tur att dom är väldigt skyddade i dom bilarna. Han voltade flera varv på en tävling och klagade sedan på att han hade lite ont i nacken så hans pappa följde honom till akuten, men det var inte något allvarligt. Men på en annan tävling när han fortfarande var 14 år, tävlade han med 17åringar och då kom han 3a.
Den 26 augusti skulle vi börja skolan igen, men då ramlade jag och bröt armen.Men nu två veckor senare är jag här på skolan. Det känns roligt att börja om här igen, för jag känner att den här skolan är bra för mig nu. Och det är otroligt så vamt och bra väder det är nu i september.  

Elias grottan

Kategori: Allmänt

I helgen så var jag tillsammans med Gunnel till Elias grotta.
Vi gick då först för att komma dit på Elias leden och senare fick jag se och gå ner i Elias grotta.Inne i grottan så fanns det bland annat en eldhäll som tydligen fler efter stortjuven Elias har användt för att tilllaga maten på.
Utanför grottan så finns det en skylt som det står Elias grotta på.
När vi hade varit ner i grottan så kom det senare en familj med 2 barn och kvinnan med dem sa att hon inte tänkte gå ner i grottan eftersom hon hade klaustrofobi och trodde att det skulle vara små sjur där. Däremot så gick barnen ner i grottan och de upptäckte precis som jag att det inte fanns några djur där.
Jag frågade då även barnen när om de inte hade täffat Elias när de hade varit ner första gången och de båda 2 sa då - nej.